5 alimente pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar

Deoarece mulți dintre noi ne limităm la casele noastre, cu toții încercăm să găsim modalități de a ne menține corpul și mințile puternice și sănătoase. În timp ce spălarea mâinilor, o igienă bună și exercițiile fizice pot parcurge un drum lung în minimizarea riscului nostru de a ne îmbolnăvi, ce zici de dieta noastră? Cercetările au arătat că o dietă sănătoasă și rutine de stil de viață pot ajuta la îmbunătățirea apărărilor naturale ale organismului și a sistemului imunitar.

„O dietă sănătoasă contribuie la un sistem imunitar sănătos, deoarece ajută la echilibrarea activării imunitare”, spune dr. John Wherry, doctor, director al Institutului de Imunologie de la Universitatea din Pennsylvania. „O dietă sănătoasă are cantități scăzute de produse animale, inclusiv carne roșie, carne procesată și cantități mici de alimente procesate în general.” Include o mulțime de fructe, legume, grăsimi sănătoase și fibre.

Iată cinci alimente care sunt cunoscute pentru potențialul lor de stimulare a imunității:

Citrice. Mulți oameni apelează la Vitamina C la primele semne ale unei răcire. Acest lucru se datorează faptului că vitamina C ajută sistemul imunitar să funcționeze corect. Și unele studii arată că ar putea ajuta la ușurarea simptomelor și la minimizarea duratei răcelii comune. Pentru a vă îmbunătăți aportul de vitamina C, puteți apela la fructe de citrice, cum ar fi portocale și grapefruit, împreună cu alte alimente bogate în vitamina C, cum ar fi ardeii roșii, kiwi și căpșuni.

Legume crucifere. Legumele precum broccoli și varza de Bruxelles sunt cunoscute sub numele de puteri nutritive. Îți umplu placa cu vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Un fapt mai puțin cunoscut este la fel ca fructele de citrice, sunt încărcate cu Vitamina C.

Usturoi. Ingredientul larg popular este format din compuși care pot ajuta sistemul imunitar să lupte cu germenii. Cum? Usturoiul proaspăt, întreg, este format dintr -un compus numit Alliin. Când usturoiul este zdrobit sau mestecat, alliinul se transformă în allicină, o moleculă care are proprietăți antibacteriene și antivirale.

Cercetătorii unui studiu mare de 12 săptămâni au descoperit că un supliment zilnic de usturoi a minimizat numărul de simptome de răceală cu 63% în grupul său activ, comparativ cu grupul său placebo. Puteți obține aceleași avantaje de la consumul de ceapă, praz și șaloturi, care fac parte și din aceeași familie Allium. Aceste legume furnizează, de asemenea, fibre prebiotice, ceea ce asigură un intestin încântat – ceva esențial pentru un sistem imunitar sănătos.

Ghimbir. Cunoscut și sub numele de „superfood” și unul dintre cele mai sănătoase condimente de pe Pământ, aroma specială a lui Ginger provine din uleiurile sale naturale, cea mai crucială fiind Gingerol. Gingerol este substanța bioactivă din ghimbir care este responsabilă pentru o mare parte din proprietățile sale medicale, inclusiv protecția antimicrobiană și respiratorie, precum și efectele sale antiinflamatorii și antioxidante.

Migdale. Una dintre cele mai multe nuci populare din lume a arătat un angajament în îmbunătățirea imunității. Migdalele sunt ambalate cu antioxidanți, în special vitamina E, care are abilități de stimulare a imunității și poate ajuta la combaterea bacteriilor și virusurilor invadatoare. De asemenea, constau din fibre, proteine vegetale și unele fier, care sunt esențiale pentru sistemul imunitar.

Varietatea este, de asemenea, crucială pentru a avea o nutriție adecvată. Mâncarea în mod regulat a unuia dintre aceste alimente nu va lupta împotriva gripei. Va trebui să -l schimbați și să aveți o placă colorată. „Această idee promovează obținerea suficientă diversitate de fibre și nutrienți diferiți”, spune Wherry. „Mai ales dacă se respectă o dietă cu produse de origine minimă, veți dori să includeți niște pești, fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase.”

Aceste informații sunt doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate ca un substitut pentru diagnosticul sau tratamentul medical. Nu trebuie să utilizați aceste informații pentru a diagnostica sau trata o problemă de sănătate sau o afecțiune. Verificați întotdeauna cu medicul dvs. înainte de a vă schimba dieta, de a vă modifica obiceiurile de somn, de a lua suplimente sau de a începe o nouă rutină de fitness.

Kelsey Maloney

Un originar din New Jersey, Kelsey Maloney este redactor asociat la Fitbit care trăiește în prezent visul ei din California din San Francisco. După ce a primit diploma de licență în artă în jurnalism, a făcut backpack pentru un an în mai multe țări din întreaga lume, inclusiv în orașul ei preferat – Cape Town, Africa de Sud. Apoi a făcut saltul pe coasta de vest pentru a -și urmări cariera de scriere și editare, fostă la Sunset Magazine. Kelsey este un pasionat de călătorii și de yoga fierbinte, cu o adorație pentru muzică live, The Great Outdoors, Annie’s Mac și Cheese și un IPA hayz.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.