Colesterolul rău nu este la fel de rău cum cred oamenii

colesterolul „rău” nu este atât de rău cum cred oamenii, arată studiul

Sciencedaily-așa-numitul „colesterol rău”-lipoproteina cu densitate mică numită în mod obișnuit LDL-poate să nu fie atât de rea până la urmă, arată un studiu al Universității A&M din Texas, care aruncă o nouă lumină asupra dezbaterii colesterolului, în special în rândul adulților care fac exerciții fizice.

Steve Riechman, cercetător la Departamentul de Sănătate și Kinesiologie, spune că studiul dezvăluie că LDL nu este răul Darth Vader al sănătății, ci a fost făcut în ultimii ani și că trebuie adoptate noi atitudini în ceea ce privește substanța . Opera sa, cu ajutorul colegilor de la Universitatea din Pittsburgh, Kent State University, Johns Hopkins Greutate Management Center și Northern Ontario School of Medicine, este publicată în Journal of Gerontology.

Riechman și colegii săi au examinat 52 de adulți de la vârste cuprinse între 60 și 69 de ani, care au fost în general o sănătate în general, dar nu activ fizic, și niciunul dintre ei nu a participat la un program de formare. Studiul a arătat că, după antrenamente destul de viguroase, participanții care au câștigat cea mai mare masă musculară au avut, de asemenea, cele mai ridicate niveluri de colesterol LDL (rău), „un rezultat foarte neașteptat și unul care ne -a surprins.

„Arată că aveți nevoie de o anumită cantitate de LDL pentru a obține mai multă masă musculară. Nu există nicio îndoială că ai nevoie de ambele – LDL și HDL – și adevărul este, acesta (colesterolul) este totul bun. Pur și simplu nu puteți elimina toate colesterolul „rău” din corpul dvs. fără să apară probleme grave.

Colesterolul se găsește la toți oamenii și este un tip de grăsime în jurul corpului. Nivelul total de colesterol al unei persoane cuprinde LDL (lipoproteină cu densitate joasă) și colesterolul HDL (lipoproteină de înaltă densitate).

LDL este aproape întotdeauna denumit colesterolul „rău”, deoarece tinde să se acumuleze în pereții arterelor, provocând o încetinire a fluxului de sânge care duce de obicei la boli de inimă și atacuri de cord.

HDL, de obicei numit „colesterol bun”, ajută de obicei la eliminarea colesterolului din artere.

„Dar aici este locul în care oamenii tind să greșească lucrurile”, spune Riechman.

„LDL are un scop foarte util. Acționează ca un semn de avertizare că ceva nu este în regulă și semnalează corpul la aceste semne de avertizare. Își face treaba așa cum se presupune.

„Oamenii spun de obicei:„ Vreau să scap de tot colesterolul meu rău (LDL) ”, dar faptul este că, dacă ai face acest lucru, ai muri”, adaugă profesorul din Texas A&M. „Toată lumea are nevoie de o anumită cantitate de LDL și HDL în corpul lor. Trebuie să schimbăm această idee de a fi întotdeauna lucrul rău – cu toții avem nevoie de ea și avem nevoie de ea pentru a -și face treaba. ”

Potrivit American Heart Association, aproximativ 36 de milioane de adulți americani au un nivel ridicat de colesterol.

„Țesuturile noastre au nevoie de colesterol, iar LDL îl livrează”, remarcă el. „HDL, colesterolul bun, se curăță după ce reparația este făcută. Și cu cât aveți mai mult LDL în sângele vostru, cu atât mai bine puteți construi mușchi în timpul antrenamentului de rezistență. ”

Riechman spune că studiul ar putea fi valoros pentru a privi o afecțiune numită sarcopenie, care este pierderea musculară din cauza îmbătrânirii. Studiile anterioare arată că mușchiul este de obicei pierdut cu o viteză de 5 % pe deceniu după vârsta de 40 de ani, o preocupare substanțială, deoarece masa musculară este determinantul major al forței fizice. După vârsta de 60 de ani, prevalența sarcopeniei moderate până la severe se găsește în aproximativ 65 la sută din toți bărbații și aproximativ 30 la sută din toate femeile, iar acesta reprezintă mai mult de 18 miliarde de dolari din costurile de îngrijire a sănătății în Statele Unite.

„Concluzia este că LDL – colesterolul rău – servește ca un memento că ceva nu este în regulă și trebuie să aflăm ce este”, spune Riechman.

„Ne oferă semne de avertizare. Fumatul este problema, este dieta, este lipsa de exerciții fizice că colesterolul unei persoane este prea mare? Joacă un rol foarte util, face treaba pe care a fost intenționată să o facă și trebuie să ne întoarcem mereu numindu -l „rău” colesterol, deoarece nu este total rău. ”

Sursa poveștii:
Povestea de mai sus este reeditată (cu adaptări editoriale ale personalului științific) din materialele furnizate de Texas A&M University.

Leave a Reply

Your email address will not be published.